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Drinking Japan ペーパーバック – イラスト付き, 2011/6/10
購入オプションとあわせ買い
お酒好きにとって日本は天国だ!日本で働いていた著者がリサーチを重ねた本作は、日本で飲めるお酒のガイドとしても、店のガイドとしても幅広く使えます。 日本酒、焼酎、泡盛、ビール、ウィスキー、ワイン…日本で飲めるお酒は質がいい上に、世界で一番バラエティに富んでいるという。公衆の場所での飲酒を禁止していることが多い海外からすると、日本の花見など、屋外での宴会は驚きのカルチャーショックらしい。 日本独自の酒文化の歴史、日本酒と焼酎の違い、各酒それぞれの特徴と製造方法、居酒屋やバーなど全国の選りすぐりの店の紹介など、日本のお酒を楽しみ尽くす一冊。
- 本の長さ272ページ
- 言語英語
- 出版社チャールズ・イ・タトル出版
- 発売日2011/6/10
- 寸法13.02 x 1.52 x 20.32 cm
- ISBN-104805310545
- ISBN-13978-4805310540
商品の説明
レビュー
"Drinking Japan is filled with a staggering amount of information that includes indexes, maps and language tips. No matter where you find yourself in Japan, there's a good chance that Bunting has sampled libations nearby, and has a few recommendations on the local poison or watering holes, and more probably both." —Metropolis
"Drinking Japan is the first book of its kind, and as such, an invaluable tool for anyone visiting the country. A softcover guidebook similar to those published by Fodor or Frommer, it fits easily in a backpack or travel bag. Extremely detailed reviews of almost 125 bars in Tokyo, Yokohama, Osaka, Kyoto, Kobe, Hiroshima and other outlying areas are accompanied by full color photographs. Each bar is noted for it's particular specialty including sake, shochu, awamori, beers, wines and single-malt whiskies. Along with all of this information are sections on Japanese drinking culture and maps and directions on how to get where you want to go for the evening." —GoodSpiritsNews.com
"If you're unfamiliar with Japan, especially Tokyo (and that seems to be the target audience), Drinking Japan is a great place to start. If you live here, you'll still find some new gems." —japaneats.tv blog
"A great tool for drinkers in search of new experiences." —The Nation
"Kampai!" is the Japanese equivalent of "Cheers!" If you're travelling through Tokyo, with its vibrant array of sake, shochu, whisky and cocktail bars, this is one word you'll get to know well. I've been enjoying a new book about this very topic, Drinking Japan by Chris Bunting, a Tokyo-based newspaper journalist; a portion of the book's proceeds are donated to Japan Earthquake Relief." —Reuters
著者について
Chris Bunting is a Tokyo-based journalist who has written for a variety of publications, including the London Times and the Independent. He currently works for a leading Japanese daily newspaper.
登録情報
- 出版社 : チャールズ・イ・タトル出版; Illustrated版 (2011/6/10)
- 発売日 : 2011/6/10
- 言語 : 英語
- ペーパーバック : 272ページ
- ISBN-10 : 4805310545
- ISBN-13 : 978-4805310540
- 寸法 : 13.02 x 1.52 x 20.32 cm
- Amazon 売れ筋ランキング: - 374,796位洋書 (洋書の売れ筋ランキングを見る)
- - 290位Japanese Cooking, Food & Wine
- - 375位Food & Lodging Travel Reference
- - 475位Alcoholic Spirits
- カスタマーレビュー:
著者について
クリス・バンティング 東京在住のジャーナリスト。ロンドンタイムズ紙やインディペンデント紙などで活躍した後に来日。現在は日本の日刊紙に勤務。
英語による日本の全般的な酒文化紹介の書籍としては初。Drinking Japan は日本の独特な酒文化を、日本酒、焼酎、泡盛をはじめ、ビール、ワイン、ウィスキーに至るまで、それぞれに一章をさいて紹介。日本こそが酒を飲むには世界でもっとも刺激的な場所だという視点から、日本における洋酒を含む様々な酒の歴史、慣習を日本文化に詳しくない人でも興味を持てるように解説している。そして、それぞれの酒を味わうのにベストのバーや居酒屋を東京、横浜、大阪ばかりでなく京都や神戸、沖縄、仙台、札幌などからラインナップ。値段や、おすすめの料理、日本語ガイドも加えて解説している。
日本語をわからない人でも、様々な酒を味わいたいという気持ちがあれば、Drinking Japanは日本のすばらしい食文化の一端を知るための最良の手ほどきになるだろう。
カスタマーレビュー
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L'auteur explique à la fois les différents alcool japonais et propose aussi de nombreuses adresses de bars originaux.
Delving into the history and traditions of the country's various brewed, distilled and fermented beverages, author Chris Bunting also highlights more than 120 standout examples from among Japan's countless superb licensed establishments.
Each chapter focuses on a major drink category - such as whisky, sake, shochu and Okinawan awamori - while listing bars specializing in it, complete with maps and directions from the nearest train stations. (Particularly useful in a country where rail is the primary mode of transport in major cities, and for readers who will likely be in no state to drive if putting the book to good use.)
Bar listings are conveniently arranged by location in the book's front inside cover, while listed alphabetically at the back. The majority of the featured bars are in and around Tokyo, however, there are several write-ups for bars in other areas popular with visitors such as Kyoto, Osaka and Hiroshima.
For visitors with little or no Japanese language ability, a section on useful words and phrases should make the Japanese bar experience much easier to navigate.
When I go back to Japan, this book will be in my backpack!